Home  5 Producten 5

Omsnoeringsmateriaal

Home  5 Producten 5

Omsnoeringsmateriaal

Omsnoeringsmateriaal

Er zijn een aantal mogelijkheden om het product of de pallet te omsnoeren. Het product of pallet kan worden omsnoerd met omsnoeringsband, palletband of staalband.

Bij omsnoeringsband wordt er een onderscheid gemaakt tussen de materialen PET en PP band.

PET band is de nieuwste generatie omsnoeringsband. Gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Pet band is in veel gevallen een goede vervanger van staalband. PET band heeft een hoge breeksterkte, uitstekende rek en is zeer schok absorberend. Zelfs op de lange termijn blijft uw pakket stevig omsnoerd. Petband verliest relatief weinig spanning. Pet band is gebruiksvriendelijk en kan ten opzichte van staalband een flinke kostenbesparing opleveren. PET band is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Het wordt zowel voor lichte als zware toepassingen gebruikt. Het kan zowel machinaal als handmatig worden gebruikt. PET band is normaal gesproken groen van kleur, maar er zijn verschillende kleuren mogelijk.

PP Omsnoeringsband (polypropyleen) is van oudsher het meeste gebruikte omsnoeringsband. PP omsnoeringsband wordt voornamelijk gebruikt voor lichte tot middel zware verpakkingen omdat de eigenschappen als breeksterkte, elasticiteit en spanningsverlies voor veel toepassingen uitstekend verwerkbaar is. PP omsnoeringsband is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Geschikt voor zowel handapparatuur als ook voor (semi) automatische machines.

Ook bestaat de mogelijkheid om PET en PP omsnoeringsband te bedrukken.

Staalband wordt voornamelijk gebruikt om zeer zware en/of grote pallets te omsnoeren. De eigenschappen van metaal zijn dat het een hoge treksterkte kent en een geringe rek. Ook metaal kan zowel handmatig als machinaal gebruikt worden.

Pallet stretchband, ook wel sanstrap genoemd, wordt gebruikt om snel en eenvoudig een palletlading vast te zetten en/of te stabiliseren. Dit band is elastisch en rekbaar.

Wij kunnen u adviseren bij de keuze welke omsnoeringsmateriaal in uw situatie het beste geschikt is.

© Maed Verpakkingen B.V.