Home  5 Producten 5

Beschermings- en opvulmateriaal

Home  5 Producten 5

Beschermings- en opvulmateriaal

Beschermings- en opvulmateriaal

Om de producten te beschermen tijdens opslag en vervoer zijn er verschillende oplossingen. Het valt of staat met het product dat beschermd dient te worden en de betreffende verpakking.

Wanneer de dozen waar het eindproduct in wordt verpakt niet volledig passend zijn of wanneer het product kwetsbaar is. Iedere vorm van beschermings- en opvulmateriaal kent haar eigen kenmerken.

Foamrollen of Foamvellen zijn licht van gewicht en een zacht product. Tevens heeft het als voordeel dat het erg elastisch is en goed te vervormen. Door de dichte structuur dus ook waterdicht, isolerend en scheurbestendig. Dit geeft voornamelijk een bescherming tegen oppervlakkige beschadigingen.

Luchtkussenfolie of zakken wordt ook wel noppenfolie of bubbeltjesfolie genoemd. Dit product is ook licht van gewicht en heeft als voordeel dat het goed te vervormen is. De kussentjes gevuld met lucht hebben een schok dempende werking. Het is uitermate geschikt om breekbare/kwetsbare producten in te verpakken. Tevens kan het ook gebruikt worden om lege ruimtes in een verpakking op te vullen.

Hoekprofielen/Hoekkussentjes hebben vooral het doel om de randen en hoeken van een product of pallet te beschermen. De hoekprofielen zijn zowel in karton, kunststof als foam te verkrijgen. De kartonnen hoekprofielen worden veelal gebruikt langs het product op een pallet om bij het vervoer een bescherming te bieden. Ook ter voorkoming van beschadiging van de dozen/het product, als er gebruik gemaakt wordt van omsnoeringsband. Er kan in dat geval ook gekozen worden voor de hoekbeschermers van kunststof.  De hoekprofielen van foam worden ook gebruikt om een kwetsbaar product zelf te beschermen.

Opvulmateriaal (schuimchips/schuimkorrels) is zeer geschikt om de lege ruimtes in de verpakking op te vullen. De chips is een open 8 model en het is zeer licht materiaal en stabiliseert de inhoud van de verpakking goed. Het beschermt het product bij stoten en is schok dempend. Er bestaat ook een groene variant. Deze zijn milieuvriendelijk geproduceerd en recyclebaar omdat het bestaat uit natuurlijk zetmeel. Het lost op wanneer het in aanraking komt met water zonder schade voor het milieu.

Opvulmateriaal (papier) wordt veel gebruikt bij het opvullen van de lege ruimtes in de verpakking. Het zorgt ervoor dat het product in de doos niet tot nauwelijks gaat schuiven tijdens het vervoer. Het papier kan via een apparaat verwerkt worden tot het beschikte opvulmateriaal.

Opvulmateriaal (luchtzakjes) wordt steeds meer gebruikt voor het opvullen van lege ruimtes in de verpakking. Het zorgt voor een goede bescherming van het product en dat het product tijdens vervoer niet of nauwelijks schuift. Het heeft een schok dempende werking. Ook deze luchtzakjes zijn in diverse variaties te verkrijgen. Tevens is er ook een groene uitvoering. Dan betreft het gerecycled materiaal.

Karton op rol is golfkarton enkelzijdig dat een isolerende en schok dempende werking heeft. Werkt dus goed voor bescherming, maar wordt ook gebruikt als opvulmateriaal.

Wij kunnen u adviseren bij de keuze welk beschermings- en/of opvulmateriaal in uw situatie het beste geschikt is.

© Maed Verpakkingen B.V.